FERMENTÁCIA II, alebo niečo o probiotikách...

FERMENTÁCIA II

Aj keď to tak na prvý pohľad nevyzerá,
to, či v našom hrubom čreve prevažuje kvasné, alebo hnilobné trávenie rozhoduje o našom zdraví, chorobách a starnutí.

Mikroorganizmy v našom hrubom čreve rozkladajú zvyšky, s ktorými sme si nevedeli sami poradiť.  Rastlinne zvyšky kvasia, vačšinou živočíšne zvyšky hniju. Kvasenie znamená kľud, pohodu, dobré fungovanie, hniloba je len krôčik od napadnutia nášho tela , od choroby a problémov. Medzi oboma je krehká rovnováha.
Slogany a heslá o tom, že probiotika sú dôležité na ceste k udržaniu zdravia a mladosti sú postavené práve na tejto rovnováhe.

Probiotické baktérie sú tie, ktoré nám pomáhajú udržiavať toto prímerie a dokážu zlepšiť fungovanie nášho tela.
Okrem užívania probiotík však existuje i prirodzená cesta, ako sa starať o svoj mikrobom. 

Na webinári sme hovorili o tom, že
- pomer medzi kvasením a hnitím zvyškov rozhoduje o zdraví a chorobe
- o tom, prečo je kvasenie telu prospešné a hnitie nebezpečné
-o tom, ako to všetko ovplyvňujú probiotiká
- a o tom, ako to vieme ovplyvniť bez probiotík...

Odpovede na tieto a aj iné otázky  nájdete vo webinári venovanom fermentácii II.

Stravou vieme svojmu mikrobiómu  prácu uľahčiť, alebo poriadne skomplikovať..